B2B e-Ticaret Nedir, B2B Farkları Nelerdir

B2B e-Ticaret Nedir, B2B Farkları Nelerdir

B2B e-Ticaret nedir?

İşletmeler arası e-Ticaret veya B2B e-Ticaret, bir şirket ile bireysel tüketiciler arasındaki işlemler yerine iki işletme arasındaki ticari işlemleri ifade eden çevrimiçi bir işletme modelidir . Tipik olarak, B2B e-Ticaret bir üretici ile toptancı veya toptancı ve perakendeci arasındaki işlemleri kolaylaştırır.

B2B B2C'den Farkı Nedir?

B2B ve B2C modelleri arasındaki temel fark , B2B işlemleri iki şirket arasında gerçekleşirken, B2C doğrudan bireysel tüketicilere satış anlamına gelir. Bu modellerin en fazla kontrast oluşturduğu alanlar şunlardır:

  1. Satın alma süreci. Bir B2B satın alma süreciyle karşılaştırıldığında, B2C işlemi genellikle bir tüketicinin bireysel ihtiyaçlarına göre bir satın alma kararı vermesini içerdiğinden çok daha basit ve kısadır. Bir B2B satın alma süreci çok daha karmaşıktır, çünkü satın alma kararları daha fazla para ve risk içerir ve genellikle birkaç paydaş tarafından verilir. Sonuç olarak, sonuçlandırılması genellikle günler, haftalar hatta aylar alabilir.
  2. Marka sadakati. Bir B2B ortamında, marka sadakati satış sürecinin önemli bir parçasıdır , çünkü işletmeler diğer işletmelerle etkileşime girdiklerinde uzun vadeli taahhütler arama eğilimindedir ve gelirlerinin iyi bir kısmını oluşturan ortaklıkları teşvik ederler. Bir B2C ortamında ise, bir satın alma değeri çok daha küçük olduğundan ve tüketiciler arasından seçim yapabileceğiniz çok sayıda başka seçeneğe sahip olduğundan, marka sadakati satış sürecinde önemli ölçüde daha küçük bir rol oynar.
  3. Ürün bilgisi. Yaptıkları yatırımın büyüklüğü nedeniyle, B2B müşterileri genellikle satın aldıkları ürün veya hizmetler hakkında daha eğitimlidir. B2C müşterileri ise daha az derinlemesine ürün bilgisine sahiptir ve hatta dürtü alımlarına boyun eğebilirler.

B2B Pazarlama nedir?

B2B pazarlama, ürünlerini başka şirketlere satmak isteyen şirketler tarafından kullanılır. Genellikle özellik liderliğindedir ve bir ürünün değerine ve mantığına odaklanır. Müşteriler daha ayrıntılı ve bilgi arayanlar, bu yüzden en etkili B2B pazarlama stratejileri, karar vericilere sorunları için doğru çözümleri bulmalarında yardımcı olan derinlemesine, eğitimsel bilgi sağlamaya odaklanıyor.

En İyi B2B Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

Mantıksal tartışmalar, finansal faydalar ve güçlü veriler B2B müşterileri için büyük önem taşır. Anlaşılır biçimde, pazarlama başarısı, sektöre değerli içerik sağlamak ve bir ürünü doğal bir seçim gibi göstermekle elde edilir. En popüler B2B pazarlama stratejileri şunları içerir:

Tepkiniz nedir?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1