Ücretsiz Bulut Depolama Hizmetleri

Ücretsiz Bulut Depolama Hizmetleri

En İyi Ücretsiz Bulut Depolama Hizmetleri

Veri depolama ve taşıma noktasındaki ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için Bulut Depolama Hizmetleri tercih edilmektedir. Günümüzün vazgeçilmezleri arasında yer almaları nedeniyle insanlar hem ücretsiz hem de güvenilir sistemler arayışına girmişlerdir. Bu arayışlarına karşılık gelen En İyi Ücretsiz Bulut Depolama Hizmetleri bilgilerini yazımız devamında sizler için sıralayacağız.

IDrive

Unlimited Mobile Backup olarak adlandırılan hizmet 5 mobil cihazı kapsamaktadır. 5 GB boyutunda ücretsiz kapasite sunarken 2.12 DOLAR/YIL – 1 TB seçeneği en ekonomik ücretli tarifesidir. Windows Phone, iOS ve Android cihazlar yedeklenebilmektedir.

Tresorit

14 gün Gün Deneme Düresi Boyunca 1 TB ücretsiz kapasite sunan hizmet güven unsurunu ön plana çıkarmaktadır. Güven noktasında en büyük artısı saldırılara karşı verilerinizi kriptolıyor olmasıdır. Güvenlik noktasında ayrıca kullanıcı tarafından şifreleme, güvenli veri transferi hizmetleri sağlanmaktadır. Ayrıca fiziksel veri merkezlerine izinsiz girişlere karşı fiziksel güvenlik tedbirleri de almaktadırlar. Kesintisiz enerji olanağı da sunmaktadırlar. Aylık 10 Euro - 1 TB paketi hizmetin ücretli en ekonomik paketidir.

Mega

50 GB ücretsiz kapasite imkanı veren sistem Megaupload kurucusu Kim Dotcom tarafından oluşturulmuştur. Yüklediğiniz dosyaları şifreliyor olması güvenliği ön planda tutan kullanıcılar tarafından tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Dosyaların şifrelenmesi sonrasında Mega dahi ne olduğunu anlayamamaktadır. 8 TB alan yıllık 30 dolar ücret ile sunulmaktadır. Bu paket en ekonomik ücretli tarifeleridir.

SpiderOak

21 Gün Deneme Süresi Boyunca 250 GB ücretsiz kapasite sunan sistem özellikle dosya şifreleme özelliği olan rakip ücretsiz hizmetlerden bir adım geride kalmaktadır. Fakat sistem tarafından çoklu platform desteği ve otomatik senkronizasyon sağlanması nedeniyle dilediğiniz dosyaya kolayca ulaşabilirsiniz. 100 GB alanı aylık 5 Dolar ücretle sunduğu tarife en ekonomik ücretli tarifedir.

Apple iCloud

5 GB ücretsiz kapasite sunan sistem Apple'ın kendi cihazları için oluşturulmuştur. Geçtiğimiz aylarda hack haberleri ile gündeme gelse de hala iPad ve iPhone gibi cihazlar için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Sistemin Windows versiyonu da bulunmaktadır. Kullanılabilir alanın arttırılması için ek alan satın almanız gerekmektedir. 50 GB saklama alanı aylık 3 TL'ye satın alınabilmektedir.

Box

Sistem bireysel kullanıcılara değil de iş çözümleri konusunda uzmanlaşmıştır. 10 GB ücretsiz kapasite sunmaktadır. Paylaştığınız dosyanın hakkının sadece size ait olması rakiplerinden en önemli farkıdır. 100 GB alanı aylık 4 Euro ücret karşılığında alabileceğiniz sisteme iOS, Mac, Blackberry, Windows ve Android uygulamalarından erişim sağlayabilirsiniz.

Amazon Drive

5 GB ücretsiz kapasite sunan sistem daha çok kendi ürünlerine özel hizmet vermektedir. Sınırsız alanı yıllık 60 dolar karşılığında satın alabilirsiniz. Hizmet Amazon tarafından sunulan temel hizmetler arasında yer alan müzik ve kitap depolama konusunda kullanıcılara avantaj sağlamaktadır. Depolama hizmetine telefon rehberi, takvim, ve e-posta senkronize edilememektedir. Android, Mac ve Windows haricindeki platformlara destek vermemektedir.

OneDrive

Daha önceden Windows Live Folders, Windows Live SkyDrive ve SkyDrive isimleriyle anılan hizmette 5 GB ücretsiz kapasite verilmektedir. Microsoft tarafından verilen hizmette kullanıcılar internet erişimi olan her yerden bağlantı kurabilmektedir. 5 TB alanı yıllık 99,99 Dolar ücret karşılığında verdikleri paket en ekonomik ücretli tarifesidir.

Google Drive

15 GB ücretsiz kapasitede sunulan sistemde Google ekosistemi kullanılmaktadır. iPad, Mac, iPhone, Windows ve Android uygulamalarıyla geniş bir yelpazede kullanım imkanı sunmaktadır. Sistem Google Dökümanlar ile de senkronize çalışmaktadır. 100 GB alan aylık 5,79 TL karşılığında satın alınabilir durumdadır.

Dropbox

Dropbox en popüler bulut paylaşım uygulamaları arasında yer almaktadır. 2 GB ücretsiz kapasite sunmaktadır. Kolay senkronizasyon ve dosya paylaşım özelliği sayesinde en iyi uygulamalar arasında gösterilmektedir. 1TB alanı aylık 9,99 Dolar fiyatla sunduğu seçenek en ekonomik ücretli tarifeleridir.

Tepkiniz nedir?

like
2
dislike
0
love
2
funny
0
angry
0
sad
0
wow
2