B2C e-Ticaret nedir , B2C E-ticaret Nasıl Yapılır,B2C Ne İşe Yarar

B2C e-Ticaret nedir , B2C E-ticaret Nasıl Yapılır,B2C Ne İşe Yarar

B2C e-Ticaret nedir?

B2C veya işletmeden tüketiciye, bir işletme ile son tüketici arasındaki ticari işlemi açıklamak için kullanılır. Geleneksel olarak, terim, mağazada alışveriş yapmak veya bir restoranda yemek dahil olmak üzere doğrudan tüketicilere ürün satma sürecine atıfta bulunur. Bugün, çevrimiçi perakendeciler ve müşterileri arasındaki işlemleri açıklamaktadır.

B2C ve B2B Arasındaki Fark Nedir?

B2B e-Ticaret, iki işletme arasındaki çevrimiçi satış işlemlerini kolaylaştıran bir çevrimiçi iş modelidir , oysa B2C e-Ticaret doğrudan bireysel müşterilere satış sürecini ifade eder.

Örneğin, ofis mobilyaları satan çevrimiçi bir perakendeci, birincil hedef pazarı diğer işletmeler olduğundan B2B işidir. B2B e-Ticaret ayrıca toptancılar ve perakendeciler veya üreticiler ve toptancılar arasındaki işlemleri kolaylaştırır ve genellikle daha karmaşık bir süreçtir.

B2C işlemine bir örnek, bir çift çevrimiçi ayakkabı satın alan veya bir köpek için evcil hayvan oteli rezervasyonu yapan biri olabilir. Muhtemelen çoğu insanın aşina olduğu modeldir.

Bazı şirketler hem B2B hem de B2C işletmeleri olarak faaliyet göstermektedir. Örneğin, bir etkinlik yönetim şirketi düğün organizasyonu hizmetleri sunabilir, ancak diğer işletmelere konferans yönetim hizmetleri de sağlayabilir.  

B2C e-Ticaretinin Yararları

  • Global erişim

B2C e-Ticaret'in bir numaralı yararı, sahip olduğu küresel erişimdir. Ev dışında faaliyet gösteren küçük işletmeler bile dünyanın diğer tarafındaki müşterilere satış yapabilir. Herhangi bir yere herhangi birine satma imkanı, başarının kaçınılmaz olmasını sağlar.

  • Fiziksel Genel Giderler Yok

B2C öncelikle tüketicilerin bir markadan bir şey satın almak için fiziksel bir mağazayı ziyaret etmeleri gereken mağaza içi satın almaların hakimiyetindedir. İşletmeye bir e-Ticaret öğesi ekleyerek yönetim, genel maliyetleri azaltabilir . Kâr yapmayan tuğla ve harç mağazalarını kapatarak ve maliyetin bir kısmını pazarlamaya harcayan şirketler, satın alma yapmak için tüketicileri çevrimiçi mağazaya gönderebilir.

  • Profil Müşterilerine Daha Fazla Veri

İşletmenizi İnternet'e taşıdığınızda, müşterileriniz hakkında daha fazla bilgi ve onları doğrudan hedeflemenin daha fazla yolu için kapıyı açarsınız. Google Analytics gibi analiz araçlarını kullanarak , tüketicilerinizle ilgili demografik bilgileri ve tüketici ilgi alanları ve değerleri gibi psikografik bilgileri keşfedebilirsiniz . Bu bilgiler, tüketicilerinizle web siteniz ve herhangi bir pazarlama materyali aracılığıyla onlarla nasıl konuştuğunuzu bildirecek bir personel oluşturmanıza yardımcı olabilir.

  • İzlenebilir Pazarlama

Geleneksel pazarlama yöntemlerini izlemek her zaman zor olmuştur, ancak e-ticaret yoluyla çevrimiçi pazarlamanın dönüşümleri uygulaması ve izlemesi kolay olabilir. İlişkilendirme modelleri , çevrimiçi iş başarısı elde etmek için farklı pazarlama kanallarının önemini göstermeye çalışır. Google Analytics aracılığıyla yapılan raporlar, bir müşterinin ilk önce web sitenize nasıl geldiğini, dönüşüm gerçekleştirmeleri için kaç ziyaret gerçekleştirdiğini ve müşterinin dönüşüm gerçekleştirdiği sayfayı gösterebilir. Bu bilgilerle, rakiplerinizden daha iyi dönüşüm sağlayan daha güçlü bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

B2C Dropshipping

Dropshipping, bir çok PrestaTürk Tüccarı ile başarılı olduğu kanıtlanmış kazançlı bir B2C iş modelidir . Dropshipping ile bir çevrimiçi mağaza işletmek, envanter bulundurmamak ve yalnızca müşterilerinizden gelen ürün siparişlerini vermek anlamına gelir. Paketleme, nakliye ve depolama maliyetleri hakkında endişelenmenize gerek yoktur, çünkü bunlar doğrudan müşterilerinize ürün gönderen tedarikçinize düşer.

B2C dropshipping, küçük işletmelerin daha büyük kar ve ölçek yapmasına izin verdiği için harika bir iş çözümüdür. Küresel B2C'de bulunan potansiyel müşteriler sayesinde dropshipping, müşterilerin güvenebileceği güçlü bir marka oluştururken işletmelerin paketleme ve teslimattan tasarruf etmelerini sağlar.

Çevrimiçi satış yapmaya başlayabileceğiniz e-ticaret paketleri burada.

B2C Pazarlama nedir?

B2C pazarlama, son tüketicilere ürün veya hizmetleri tanıtmak için kullanılan tüm pazarlama tekniklerini ve taktiklerini ifade eder. Genellikle uzun vadeli kişisel ilişkiler kurmaya ve müşteri eğitimine odaklanan B2B pazarlamanın aksine, B2C pazarlama duygusal bir tepki vermeyi ve markanın değerinden faydalanmayı amaçlamaktadır .

B2C pazarlamacıları müşterilerinin dürtü alımları yapmaya eğilimli olduklarını ve genellikle bağımsız olarak satın alma kararları aldıklarını bilir. Modaya uygun bir marka, kaliteli müşteri hizmetleri, kolaylık (ücretsiz ve hızlı nakliye) ve sosyal kanıt dahil olmak üzere çeşitli faktörler tarafından salınabilir.

Bununla birlikte, tüm alıcılar aynı pazarlama yöntemlerine cevap vermez, bu nedenle iyi B2C pazarlamasının neden pazar bölümleme ve hedefli mesajlaşmaya dayandığı. Etkili tanıtım kampanyaları yapmak için pazarlamacıların her kanal için en iyi uygulamaları ve hedef kitleyi göz önünde bulundurmaları ve çabalarını mümkün olan en yüksek yatırım getirisini elde etmeleri için uyarlamaları gerekir.

En İyi B2C Pazarlama Stratejileri

Etkili B2C kampanyaları, kapsamlı pazar araştırmalarıyla başlar . Etkili mesajlar oluşturmak ve doğru kampanya öğelerini seçmek için B2C işletmelerinin müşterilerinin kim olduğunu, hangi tercihlere ve acı noktalarına sahip olduklarını, ne istediklerini ve nerede bulabileceklerini bilmeleri gerekir. Belirli pazar segmentlerini temsil eden pazarlama personeli genellikle pazarlamacılara hedefli tanıtım kampanyalarının geliştirilmesinde yardımcı olmak için kullanılır.

E-Ticaret endüstrisinin hızlı büyümesi ve sosyal medya kanallarının artan etkisi nedeniyle B2C pazarlama stratejileri sürekli gelişmektedir. Yine de, en güçlü stratejilerden bazıları şunlardır:

  • Sosyal medya pazarlama ve reklamcılık
  • Ücretli arama ağı reklamcılığı
  • B2C içerik pazarlaması
  • Eposta pazarlama
  • Yaratıcı yarışmalar
  • Sadakat ve ödül programları
  • Bağlı pazarlama
  • SEO optimizasyonu
  • Eşantiyonlar ve ücretsiz eklentiler
  • Etki yaratan pazarlama
  • Önce mobil pazarlama

Tepkiniz nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0