PrestaShop SEO Çalışmaları | SEO İncelikleri ve PrestaShop SEO Özellikleri

PrestaShop SEO  Çalışmaları | SEO  İncelikleri ve PrestaShop SEO Özellikleri

PrestaShop SEO Ayarları ve SEO Kuralları

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) tanıtımı ve online bir web sitesi pazarlama ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Konvansiyonel işletmeler bunu bilmek için uğraşmadı, ancak yeni bir ekosistem ortaya çıktığı anda herkes bir işi dijitalleştirmeye başladı. Bu nedenle, ziyaretçilerin arama motorlarından gelmesini sağlamak için SEO hakkında daha fazla araştırma yapmak zorunda kaldılar. Kullanıcıların  ürün aramaları genelde Google'den başlıyor. SEO'yu görmezden gelmek, e-ticaret işlerinin başarısız olmasının ilk 10 nedeninden biri.

SEO, PrestaShop veya başka bir e-Ticaret geliştirme platformunda son zamanlarda bir web mağazası kuran yeni başlayanlar için bir şekilde karmaşıktır. SEO, bağlantı kurma veya web sitesi kopya yazma vb.

SEO, daha fazla trafik ve müşteriye sahip olmak için en iyi aramalarda bir web sitesini yükseltmenin nihai hedefine ulaşmak için gerçekleştirilen basit ve teknik yöntemlerin bir kombinasyonudur. Yeni başlayanların ve çevrimiçi mağaza gazilerinin kolaylığı için, bu gönderide nihai bir SEO kontrol listesi hazırlanmıştır. İlk SEO, anahtar kelime araştırması, sayfa içi optimizasyon ve site dışı erişim gibi farklı aşamalarda sınıflandırılır.

  • Anahtar Kelime Araştırma Kontrolü
  • İlk SEO Kontrolü
  • SAYFADA İÇİ SEO Kontrolü
  • SAYFA DIŞI SEO Kontrolü

 Profesyonel SEO paketlerinden satın almak için bu adresi ziyaret edin.

Ayrıntılı bir Anahtar Kelime Araştırması ile başlayın

SEO kontrol listesi anahtar kelime araştırmasıyla başlar. Belirli bir kullanıcı topluluğunu hedeflemeniz gerektiğinde bu görünüşte kolay olan görev zorlaşır. Bu, rekabet açısından düşük ve arama hacminde yüksek ortalama anahtar kelimeler seçmek değil, size daha fazla hedef kitle getirebilecek anahtar kelimeler seçmekle ilgilidir.

Bir Anahtar Kelime Stratejisi Taslağı

İş ve trafiği aynı anda getiren anahtar kelimelerin bir karışımını dahil etmek için bir anahtar kelime stratejisiyle başlayın. Daha az rekabetçi anahtar kelimeler seçmek, web sitenizi sıralayabilir ve trafik getirebilir, ancak dönüşüm sağlamaz. Aynı şekilde, son derece rekabetçi anahtar kelimeler bir web sitesi sıralamasında çok zaman alır. Arada, rakiplerinizin stratejilerinde kaçırdığı uzun bir kuyruk veya gövde anahtar kelimesi seçmek için boşluğu değerlendirin.

Alakalı anahtar kelimeler bulun

Bir tohum anahtar kelimesinin etrafındaki anahtar kelimelerin bitmeyen bir listesini bulmak için UberSuggest, Google Anahtar Kelime Planlayıcı veya Google otomatik tamamlama gibi anahtar kelime önerme araçlarında oturum açın. İşletmenizin alaka düzeyine sadık kalarak listeyi kısa kesin.

İlk SEO Kontrolü

Google'ın Mobil Uyumluluk Testi'ni deneyin

Statistica'da yayınlanan bir rapora göre, mobil internet kullanıcıları küresel web sayfası görüntüleyenlerin% 49,7'sini oluşturuyor. Bu, web sitesi ziyaretçilerinizin neredeyse yarısının bir akıllı telefon veya mobil cihazdan gelebileceği anlamına gelir. Onlara mobil uyumlu bir web sitesi sunmaya hazır olun.

Artan mobil kullanıcı sayısı, çevrimiçi mağaza sahiplerinin web sitelerini çeşitli mobil cihazlar için optimize etmelerini zorunlu hale getiriyor. Mobil dostu aramalarda web sitenizi değerlendirmenize yardımcı olabilecek önemli bir sıralama faktörüdür.

Aslında Google, PrestaShop web sitenizin mobil sürümünü masaüstü sürümünden önce dizine eklemeyi düşünecek mobil ilk dizine ekleme yaklaşımını kullanıma sundu. Bu, bir web sitesinin mobil dostu olmasını SEO avantajı için daha önemli hale getirir.

Google Analytics'i yapılandırın

Google analizi, çeşitli SEO metriklerini izlemenize yardımcı olur. Web sitenizin trafiği, satışları ve dönüşümleri hakkında gerçek zamanlı istatistiklere sahip olun. Web sitenizi veya çevrimiçi mağazanızı ziyaret eden kullanıcıların yaşını, cinsiyetini ve etnik kökenini ve farklı seçeneklere ve harekete geçirici mesajlara nasıl yanıt verdiklerini öğrenebilirsiniz.

Google Search Console'a kaydolun

Bir Google arama konsolu hesabına kaydolarak web sitenizi doğrulayın ve dizine ekleyin. Bu aracın yardımıyla, dizinleme durumunu, cezaları, arama sorgularını ve tarama hatalarını web sitenizde bulabilirsiniz, böylece önleyici tedbirler alabilirsiniz.

Hız ve Performansı Optimize Edin

Site hızı bir sıralama sinyalidir ve kullanıcı deneyimine de sayılır. Web siteniz ne kadar hızlı yüklenirse, kullanıcıların kalma ve alışveriş yapma olasılığı o kadar artar. Kodlama yoluyla JavaScript ve ağır web sitesi özelleştirmesini kısıtlayarak PrestaShop web sitenizin hızını optimize edin. Web sitesini harici kaynaklarda önbelleğe almak ve daha hızlı yükleme hızı sağlamak için farklı eklentilerden ve modüllerden yardım alın. Yüksek hızlı barındırma sunucularına yatırım yaptığınızdan ve web sitenizin hız optimizasyonu için araçlar yüklediğinizden emin olun.

Yinelenen İçerik Sorunlarını Çözme

Başka bir web sitesinden içerik kopyalamak doğrudan intihal olarak kabul edilir. Ne pahasına olursa olsun kaçının. Ancak, benzer ürünler farklı mağaza cephelerinde veya aynı web sitesinin mağaza görünümlerinde sergilendiğinde, çevrimiçi mağazalar yinelenen içerik sorunlarıyla karşılaşır.

Birden çok sürümde, arama motorları hangi sürümün ekleneceğini veya hangisinin web dizininden hariç tutulacağına karar veremez. Arama robotlarının bir ürünün veya CMS sayfasının birincil sürümünü bilmesini sağlamak için standart etiketler kullanın. Arama motorlarını, ilgili bölgesel veya dil aramalarında belirli bir sayfa sürümünü sıralayarak daha ayrıntılı olarak incelemek için hreflang etiketleri ekleyebilirsiniz.

Yapısal Biçimlendirme dilini kullanma

Yapılandırılmış işaretleme dili veya Şema verileri, arama motoru ve son kullanıcılar için PrestaShop web sitenizin içeriğini anlamada yardımcı olur. Zengin snippet'lere değerli verilerin eklenmesi, web sayfalarınızın SEO sıralamalarını doğrudan iyileştirmeyebilir, ancak kullanıcıların ürün detaylarınızın çoğunu doğrudan arama motoru sonuç sayfalarında bilmesini sağlayarak kullanıcı deneyimini geliştirir.

Güvenlik Sertifikası Yükle

Web sitenize SSL sertifikasının eklenmesi SEO üzerinde küçük bir etkiye sahiptir, ancak web sitenizin kullanıcılarının tutulmasıyla daha fazla ilgilidir. Bu tür bir web sitesinde kişisel veya finansal ayrıntıların paylaşılması veri tehdidi veya kötüye kullanımı için daha yüksek bir risk taşıdığından, kullanıcıların SSL ile güvence altına alınmayan bir web sitesini terk etme olasılığı daha yüksektir. Potansiyel alıcıları çekmeden önce kurun.

XML Site Haritası

Arama motorlarında daha üst sıralarda yer almadan önce, tarayıcıların PrestaShop web sitenizin içerik yapısını anladığından emin olmanız gerekir. Arama motorunun çevrimiçi mağazanızdaki ürünlerin, kategorilerin ve CMS sayfalarının yerleşimini bilmesini sağlamak için bir XML Site Haritası oluşturulur. Bir çeşit 'içerik tablosu'dur. XML site haritasını el ile oluşturabilir veya eklentilerden yardım alabilirsiniz.

Robots.txt

Robot.txt dosyası, bir web sitesine nasıl göz atılacağı ve dizine ekleneceği konusunda arama motoru robotları için talimatlar içerir. Bu botlar genellikle PrestaShop web sitenizdeki tüm içeriği ziyaret edebilir ve dizine ekleyebilir, ancak web sitesinin belirli bölümlerini veya sayfalarını endekslemeyi durdurmalarını istiyorsanız, bunu bir robot.txt dosyası yardımıyla yapabilirsiniz.

Bu dosyayı tarayıcıları belirli sayfalardan kısıtlamak için kullanmak istemiyorsanız, dosyanın doğru, geçerli olduğundan ve değerli içeriğin dizine eklenmesini engellemediğinden emin olmanız gerekir.

Tepkiniz nedir?

like
1
dislike
1
love
0
funny
1
angry
0
sad
0
wow
1