Prestashop WebP Modül Yapılandırması ve Ayarları

Prestashop WebP  Modül Yapılandırması ve Ayarları
Prestashop WebP  Modül Yapılandırması ve Ayarları

Arkadaşlar son zamanlarda gündeme gelen ve arafımıza konu hakkında bilgi makalesi yazılması için bildirim gönderen arkadaşların ısrarları ile beraber sizler için  webp hakkında bilgi aktarmaya çalışacağız.

Webp Nedir ?

Öncelikle webp google tarafından geliştirilen ve jgp benzeri resim sıkıştırılmış resimler oluşturmaya yarayan bir formattır.Bu format sayesinde resimler jpeg veya png 'ye nazaran daha hızlı açılacak ayrıca daha az yer tutacaktır.

Webp görüntü kalitesinde gözle görülemeyecek kadar bir oynama yaparak kullancılara daha büyük hızlarda deneyim sunar.Ayrıca webp kullanırken Lazy Load ( yani sayfa yüklendikce resimleri gösterme ) sistemi kullanılarak daha verim elde edilebilir.

Bu sistem hem prestashop 1.7 sürümlerinde hemde 1.6 sürümlerinde kullanılabilir.Bizler genellikle 1.7 sürümlerine kullanıyoruz.

Bu yapı sadece prestashop da değil tüm web sitelerinde kullanılabilir ve gözle görülür bir şekilde site yükleme hızlarında artış sağlaya bilirler.

Webp'nin Diğer Uzantılara Göre Farkları Nelerdir ?

  1. Diğerlerine göre daha az dosya boyutu ile daha az yer kaplar.
  2. Her çeşit resim formatını webp'ye dönüştüre bilirsiniz.
  3. Diğer uzantılara göre daha hızlı yüklenir
  4. Sunucu kaynaklarını daha az kullanır.
  5. Seo derecelendirmesine katkı sağlar.

Görüldüğü gibi webp uzantısı her acıdan diğer resim uzantılarına göre 3-4 adım daha önde gidiyor.

Söylemeden edemiyeceğimiz bir hususda var.Sadece webp kullanarak sisteminizin hızlanacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Bunun yanında genel konfigirasyon cache sistemi gibi yapılar ile kullanmanız  bu etkiyi daha iyi görmenize yardımcı olacaktır.Hem webp hemde cache sistemini prestashop üzerinde kullanırken uyumluluğunu gözden geçirin ve sorun çıkmaması için mümkünse yazılımcılardan destek alın.Aksi halde sistemin genelinde sorunlar veya patlaklar karşınıza çıkabilir ki muhtemeldirde.

Umarız webp konusunda ki acıklamalarımız hem prestashop webp kullananlara hemde genel olarak webp sistemine geçiş yapmak isteyenlere fayda sağlamıştır.

Sağlıcakla kalın.

Tepkiniz nedir?

like
3
dislike
3
love
2
funny
2
angry
1
sad
3
wow
4